temperature and encapsulation intro

 Door: Thomas Powell
 Vertaling: Jan Dankers
 Overgenomen van: TDI-SDI-ERDI

  Originele Engelse Tekst ?

Temperatuur is een van de belangrijkste factoren die de bereidheid van een persoon om te duiken kan beïnvloeden. Er zijn veel duikers die er alleen voor kiezen om te duiken in warme wateren en op rustige dagen. Omgekeerd zijn er sommige mensen die graag gaten in het ijs zagen en hakken wanneer ze op zoek zijn naar een leuke duikplek.

Deze verschillende soorten duiken vereisen zeer verschillende vormen van blootstellingsbescherming. In warme tropische wateren heb je misschien alleen een lichtgewicht pak nodig. In ijzige wateren heb je misschien een droog pak nodig met warme en behaaglijke onderkleding. De openbare brandweer en reddings gemeenschap is een groep die zelden de duiklocatie, het weer of de algemene omgeving kan kiezen. Om deze reden moet de temperatuur in aanmerking worden genomen bij het bepalen van de veiligheid van de duiker.

Droog pak

Als je ooit als duiker hebt gewerkt of betrokken bent geweest bij de openbare brandweer en reddings wereld, is de kans groot dat je een droog pak hebt met een vaste capuchon en een volgelaatsmasker. Een gevulkaniseerd-rubber hazmatpak is niet het meest comfortabele droogpak dat is gemaakt, maar comfort is niet de reden dat je dat soort pak draagt. In plaats daarvan kiezen openbare brandweer en reddings duikers er vaak voor om volledig ingekapseld te duiken om het lichaam te beschermen tegen mogelijke gevaren en verontreinigingen. De negatieve kant van het nemen van deze voorzorgsmaatregel is dat de duiker omvangrijke, ongemakkelijke en over het algemeen hete, beschermende uitrusting moet dragen. Niets is frustrerender dan aan het water zitten om met dik rubber droogpak wanneer het ongeveer veertig graden buiten is. Om eerlijk te zijn, kan het pak nog steeds erg heet worden als de buitentemperatuur erg koel is. Onthoud dat dit soort pakken niet ademen. Wanneer uw lichaamstemperatuur de interne temperatuur van het pak verhoogt, is er geen koele lucht beschikbaar om door het pak te circuleren zonder de inkapseling te verbreken. Gelijktijdig, als u al in het water bent geraakt, zal het verbreken van de inkapseling het dragen van het pak zinloos maken totdat de duiker is ontsmet.

Ten eerste

Het eerste dat u moet onthouden over inkapseling en duiken bij de openbare brandweer of reddings veiligheid, is dat een duiker op zijn team moet vertrouwen. Een duiker moet rusten en proberen geen kostbare calorieën te verbranden totdat hij klaar is om het water in te gaan. Dit betekent dat zijn team vaak verantwoordelijk is om hem te helpen bij het monteren van uitrusting (onder zijn toezicht), duikuitrusting aan te doen, naar het water te gaan en voor te bereiden om te duiken. Het doel is om te voorkomen dat de duiker overwerkt is voordat hij het water ingaat. De kritieke factor die onthouden moet worden, is dat de duiker gedehydrateerd kan worden door simpelweg in een rubberen pak in de zomerzon te zitten. De hele tijd zweet de duiker mogelijk overvloedig. Om deze reden is het droogpak het laatste item dat moet worden voorbereid en vervolgens moet worden aangetrokken voordat de duiker klaar is om op te staan en naar het water te gaan. Tegelijkertijd moet de duiker zo nodig hydrateren ter voorbereiding op het uitvoeren van een duik. Als je zweet, moet je het vervangen! Nog iets dat een duiker of een duikteam kan doen om duikers te beschermen, is om duikuitrusting en duikers in de schaduw voor te bereiden. Stel zonodig tenten op of gebruik natuurlijke schaduw om duikers uit direct zonlicht te halen.

Onthoud onder water dat duikers ook extreme temperaturen kunnen ervaren. Als het water warm is en de duiker een of andere basisondergoed draagt ​​om te voorkomen dat hij minder last heeft van scherpe randen in het pak, kan hij het steeds warmer worden en veel zweten in het pak. Dit type situatie kan uitdroging, duikeruitputting en andere problemen veroorzaken. Er zijn systemen ontworpen om koel water door het pak van de duiker te laten circuleren, maar deze systemenzijn duur en daarom niet beschikbaar voor duikers voor de openbare brandweer en reddings duikers. Een duiker in dit soort situaties moet nauwlettend worden gevolgd om te zorgen dat hij veilig is.

Koude omstandigheden

In koude omstandigheden kunnen duikers ook aanzienlijke problemen ondervinden. De realiteit is dat veel duikteams hoogwaardige duikpakken kopen om duikers te beschermen, maar de teams zullen niet investeren in de verschillende lagen onderkleding die een duiker nodig heeft. In plaats daarvan kopen teams vaak een enkele set onderkleding voor duikers om te gebruiken. Dit ondergoed is mogelijk niet voldoende om warmte te bieden voor langere duikperiodes. Aangezien een duiker tijd onder water doorbrengt, kan hij kouder worden. Een koude duiker begint motorische vaardigheden en basiswaarde als duiker voor het duikteam te verliezen. Er is geen reden om die duiker onder water te houden als hij te koud is geworden om een ​​goede en effectieve zoektocht uit te voeren.

Om ingekapselde openbare brandweer en reddings duikers te beschermen, moeten drie belangrijke dingen worden overwogen. Ten eerste, is er waarde in de duik? Wat probeert het team te bereiken en kan het op een efficiënte en veilige manier worden gedaan? Zou het logischer zijn om de duik op een ander tijdstip uit te voeren? Als de omgeving te gevaarlijk is, moeten duikploegen onthouden dat geen enkele duik het leven van een duiker waard is. Ten tweede zijn duikteams van cruciaal belang voor de veiligheid van duikers. Een team heeft communicatie met de duiker en kan bepalen of de duiker op de juiste manier presteert. Als de duiker problemen lijkt te hebben of een probleem ervaart, kan het team met de duiker communiceren om het probleem te bepalen en of de duiker uit het water moet worden getrokken. Ten slotte zijn duikers met openbare veiligheid belast met het uitvoeren van zoekpatronen, het doen van eindige zoekopdrachten en het dragen van grote hoeveelheden overtollige apparatuur. Deze factoren suggereren dat duikers van dit type snel overwerkt kunnen raken. Het toevoegen van extreme temperaturen aan de situatie ondersteunt alleen maar het idee dat duikers uit de openbare veiligheid in het water moeten draaien voor korte duikperiodes vooraf bepaald door teamleiding. Als een duiker te warm of te koud is, moet hij zijn grenzen niet verleggen en onder water blijven om nog een beetje langer te zoeken. Dit brengt de gezondheid van de duiker in gevaar.

Het ontsmetten

Ten slotte wordt inkapseling gebruikt om duikers te beschermen tegen verontreinigingen. Dit betekent dat de duiker na een duik moet worden ontsmet van top tot teen om ervoor te zorgen dat verontreinigingen van het pak worden verwijderd en de duiker niet raken. Decontaminatie omvat vaak schrobben en spoelen met verschillende ontsmettingsvloeistoffen. Dit soort actie kost tijd, waardoor een duiker tijdens warm weer gedwongen kan worden om in de hitte te staan.

De veiligheid van de duiker staat voorop bij het beschouwen van de temperatuur en hoe deze de gezondheid van een duiker kan beïnvloeden. Extreem weer en complexe uitrusting die is ontworpen om de duiker te beschermen, kan ook een duiker pijn doen. Teamleden moeten duikers in deze situaties volgen, zowel boven als onder het wateroppervlak. Als er een vraag is met betrekking tot de veiligheid of het vermogen van een duiker om te presteren, moet hij er uit worden getrokken en gecontroleerd door medische noodhulpen. Het doel van elk duikteam voor de openbare veiligheid is om diensten te verlenen aan gemeenschappen en andere openbare veiligheidsafdelingen. Hoewel deze duikers een bepaald risiconiveau accepteren, moeten deze risico's gematigd zijn en moeten duikers zoveel mogelijk worden beschermd door degenen die met hen werken.temperature and encapsulation

Hou je reactie, vraag of opmerking altijd netjes!
Reacties van leden worden direct gepubliceerd.  Reacties van niet leden moeten eerst worden goedgekeurd.


Het plaatsen van reacties en reageren op reacties is voorbehouden aan ingelogde gebruikers.
Als je wilt reageren moet je eerst registreren en inloggen pas daarna kun je reacties plaatsen!

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij