Meer leren over duiken

Je hebt je eerste duikbrevet in the pocket en kunt al volop genieten van de onderwaterwereld. Maar jij wilt méér. Dan is de 2*-opleiding (Advanced Open Water Diver) echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én leer je hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie.

Lees verder onder de foto

Foto: Rob AarsenFoto: Rob Aarsen

Onverwachte situaties

Tijdens de opleiding gaan we dieper in op hoe jij je buddy kunt helpen in onverwachte situaties. We hopen natuurlijk dat je dit nooit hoeft toe te passen, maar het is wél goed om te weten wat je moet doen mocht dat toch nodig zijn. Normaal kun je deze opleiding binnen een jaar afronden.

Wil je precies weten hoe dat zit? Neem dan even  Contact met ons op! Of kijk even hier:  Uitleg en actuele prijzen

Om deze duikcursus te volgen:

  • Heb jij minimaal 20 duiken in het buitenwater gemaakt (je duiken die je voor je 1*-opleiding hebt gemaakt tellen én die je tijdens deze opleiding maakt tellen ook mee)
  • Ben je 15 jaar of ouder
  • Ben je lid van en NOB duikclub
  • Heb jij je 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald

Overal ter wereld duiken!

Waar je ook ter wereld duikt, jouw 2*-brevet is geldig. De internationale benaming voor het 2*-brevet is Advanced Open Water Diver, hiermee kun je dus overal terecht. Handig als je ook in het buitenland duikt!

On-topspecialisatie Diep Duiken

Tijdens de 2*-duikopleiding heb je de keuze om tot een diepte van maximaal 20 of 30 meter te duiken. Als je het standaardprogramma van de 2*-duikopleiding volgt, doe je alle vaardigheden tot een diepte van 20 meter. Wil jij vaardig worden in het duiken naar dieptes tussen de 20 en 30 meter, dan doe je de On-topspecialisatie Diep Duiken. Je instructeur kan je hier meer over vertellen. Als je wilt starten met de specialisatie Wrakduiken of de 3*-duikopleiding moet je de On-topspecialisatie gedaan hebben.

Korte samenvatting van de opleiding  Samenvatting 2*-duiker opleding

Verder leren?

Na het behalen van je 2*-duikbrevet kun je je verder verdiepen in de duiksport door de 3*-duikopleiding oftewel Dive Master  Dive Master (3*) te volgen. Ook kun je kiezen voor één van de volgende specialisaties:

Reanimatie

Reanimatie

In de 2*-duikopleiding leer je ook hoe je iemand moet reanimeren. Wil je dit eerder leren of je kennis over reanimatie ophalen?

Meer Lezen

Onderwaterfotografie Gevorderd

Onderwaterfotografie Gevorderd

Ben je fan van fotografie en wil je daar ook onderwater meer mee aan de slag? Met je eigen spiegelreflex- of uitgebreide systeem- of compactcamera ga je aan de slag.

Meer Lezen

IJsduiken

IJsduiken

Wanneer de winter z’n intrede doet en er ijs op onze plassen en meren komt te liggen, hoeft dat nog niet te betekenen dat duikers een winterstop moeten inlassen. Integendeel!

Meer Lezen

Wrakduiken

Wrakduiken

Voor alle kusten van West- Europa liggen veel wrakken. Veel van deze wrakken zijn goed bereikbaar, liggen niet te diep en zitten bomvol historie uit de tijd van de VOC en de twee wereldoorlogen.

Meer Lezen

Onderwaterbiologie Wereldwijd

Onderwaterbiologie Wereldwijd

Wil je meer leren over duiken en de biologie van de Noordwestkust van Europa, de Middellandse Zee, Rode Zee, Caribische Zee, de westkust van Noord-Amerika en Pacifisch Azië?

Meer Lezen

Volgelaatsmasker

Volgelaatsmasker

Een volgelaatsmasker is niet alleen voor beroepsduikers, ook jij kunt hiermee duiken! Zo blijft met duiken met een volgelaatsmasker je gezicht droog dat zorgt voor warmte en comfort.

Meer Lezen

Zoeken & Bergen

Zoeken & Bergen

Lijkt het zoeken en bergen van voorwerpen je niet iets voor een sportduiker? Het leren van effectieve zoek- en bergingsmethoden kan goed van pas komen als je buddy eens iets verliest!

Meer Lezen

Driftduiken

Driftduiken

In Nederland is een driftduik redelijk goed te plannen. Wil je weten hoe je veilig en prettig kunt driftduiken en hoe het voelt om door een onzichtbare hand door het water te worden geleid?

Meer Lezen

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij