Wrakduiken: een duik naar de geschiedenis

Voor de Nederlandse kust liggen veel wrakken die interessant zijn om op te duiken. Veel van deze wrakken zijn goed bereikbaar, liggen niet diep en zitten bomvol historie uit de tijd van de VOC en de twee wereldoorlogen. Wil jij deze bijzondere plekken graag bezoeken? Volg dan de specialisatie wrakduiken!

Lees verder onder de fotoFoto: Cor KuyvenhovenFoto: Cor Kuyvenhoven

Wat ga ik leren?

In deze specialisatie leer je hoe je een wrakduik maakt, welke materialen je daarvoor nodig hebt, hoe je een wrak vindt en hoe je een wrakduik goed kunt voorbereiden. Ook leer je waar je rekening mee moet houden als je zelf met een boot de Noordzee op gaat en welk onderwaterleven je op wrakken kunt tegenkomen.

Cursusprogramma

Naast een stuk theorie maak je voor deze specialisatie vier wrakduiken in de Noordzee of aan de kustwateren in Engeland of Bretagne. Deze duiken plan je zelf en boek je bij één van de vele aanbieders van wrakduiken. Ook mag je een duik maken op het wrak ‘Le Serpent’ in het Grevelingenmeer (bij duikplaats de Kabbelaar). Let op: voor de Serpent geldt op dit moment een negatief duikadvies.

Om deze specialisatie te volgen:

  • Heb je minimaal je 2*-duikbrevet (of Advanced Open Water Diver met ervaring in Nederlands getijdenwater)

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek 'Wrakduiken' krijg je bij de opleiding.

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij