Word Dive Master

Ben je een ervaren duiker maar wil je meer weten over de achtergrond van het duiken? Dan is de 3*-opleiding (Dive Master) wellicht iets voor jou! In deze opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleid en hoe je een instructeur kun assisteren.

Lees verder onder de foto

Foto: Rob AarsenFoto: Rob Aarsen

Duikers begeleiden

In deze opleiding leer je hoe je duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt. Ook weet je hoe je moet reageren in het geval van een duikongeval. Normaal kun je deze opleiding binnen een jaar afronden.

Wil je precies weten hoe dat zit? Neem dan even  Contact met ons op! Of kijk even hier:  Uitleg en actuele prijzen

Decompressieduiken

Een onderwerp dat veel aan bod komt is decompressieduiken. Jij weet straks precies hoe het zit met de effecten van herhalingsduiken, jojoën en te weinig water drinken. Kom je onverwacht in een deco? Dan weet jij hoe je veilig boven komt. Wil je daadwerkelijk (geplande) decompressieduiken gaan maken, dan kun je na het behalen van je 3*-brevet de specialisatie decompressieduiken volgen.

Om de duikcursus te volgen:

  • Ben je 18 jaar of ouder
  • Heb jij je 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald
  • Beschik je over een geldige medische keuring
  • Ben je lid van een NOB duikclub

Jouw instructeur kan je brevet aanvragen als je minimaal 60 duiken in het buitenwater hebt gemaakt. De duiken die je in deze en in je vorige opleiding hebt gemaakt, tellen hierbij mee. Om te borgen dat je duikervaring voldoende divers is, gelden voor de samenstelling van die 60 duiken de volgende regels:

  • ten minste 30 duiken in Nederlands water
  • ten minste 10 duiken dieper dan 20 meter
  • ten minste 5 nachtduiken
  • ten minste 15 getijdenwaterduiken

Daarnaast moet je bij je instructeur laten zien dat jij vaardig bent in reanimatie en in het toedienen van zuurstof. Je instructeur weet welke vaardigheidsbewijzen we erkennen. Dat vaardigheidsbewijs mag trouwens niet ouder zijn dan een jaar.

Overal ter wereld duiken!

Waar je ook ter wereld duikt, jouw 3*-brevet is geldig. De internationale benaming voor het 3*-brevet is Dive Master, hiermee kun je dus overal terecht. Handig als je ook in het buitenland duikt!

Verder leren?

Na het behalen van je 3*-duikbrevet kun je je verder ontwikkelen als instructeur. Ook kun je kiezen voor één van de volgende specialisaties:

Als je 250 duiken hebt gemaakt en 6 specialisaties dan kun je onder bepaalde voorwaarden ook je Master Scuba Diver (4*) aanvragen.
Meer informatie hierover:  Master Scuba Diver (4*)

Decompressieduiken

Decompressieduiken

Veel wrakken liggen op een diepte van rond of voorbij de 30 meter. Duiken met decompressiestops is een goede mogelijkheid om langer van deze wrakken te genieten en dieper te kunnen duiken.

Meer Lezen

Nitrox Gevorderd

Nitrox Gevorderd

Duiken met verrijkte luchtmengsels en decogassen (nitrox advanced) wellicht iets voor jou! Op deze manier kun je nog veel langer genieten van het mooie onderwaterleven.

Meer Lezen

Grotduiktechnieken in open water

Grotduiktechnieken in open water

We zijn heel benieuwd wat zich in die donkere ruimten onder de grond bevindt! Herkenbaar? Maak dan via deze specialisatie kennis met de basisbeginselen van het grotduiken!

Meer Lezen

Master Scuba Diver

Master Scuba Diver

Het brevet Master Scuba Diver (4*) is een verzameling van specialisaties en duikervaring. Bij het 4*-duikbrevet hoort geen aparte opleiding.

Meer Lezen

Duikbegeleider

Duikbegeleider

Het duikbegeleider is feitelijk een kaderfunctie. De duikbegeleider mag onder verantwoording van een 2*-Instructeur intruductieduiken en buitenwaterduiken begeleiden.

Meer Lezen

PvB  Eigen Vaardigheden

PvB Eigen Vaardigheden

Dit is een vooropleiding om een kaderopleiding te mogen starten. De leerling die de PVB eigen vaardigheden wil behalen dient alle oefeningen onderwater op demonstratie niveau te kunnen laten zien.

Meer Lezen

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij