Leer de basis van het grotduiken

Grotten hebben van oudsher een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mensen: blijkbaar zijn we heel benieuwd wat zich in die donkere ruimten onder de grond bevindt!
Herkenbaar? Grotten hebben een aantrekkingskracht voor veel mensen. Toch schrikt het ook veel mensen af, het is niet voor niets dat er een uitgebreide opdeling voor nodig is. Maak via deze specialisatie kennis met de basisbeginselen van het grotduiken!

lees verder onder de fotoFoto: José de VeerFoto: José de Veer

Wat ga ik leren?

Tijdens deze specialisatie leer je de kennis en vaardigheden om grotduiktechnieken toe te passen in open water. Je maakt kennis met de materialen die gebruikt worden en je leert waar je op moet letten tijdens het maken van een grotduik. Na het volgen van deze specialisatie ben je klaar om een volledig grotduikopleiding bij een andere duikorganisatie te volgen. Deze specialisatie dient dus als introductie van de technieken.

Cursusprogramma

Deze specialisatie bestaat voor een grootste deel uit praktijkoefeningen. Je maakt dan ook vier duiken die meestal op vier verschillende dagen zijn. Voorafgaand aan de duik leer je de vaardigheden tijdens een theoretische instructie, waarna je dit in de praktijk gaat oefenen.

Om deze specialisatie te volgen:

  • Heb je minimaal je: Divemaster of 3*-duiker

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek 'Grotduiktechnieken in open water' krijg je bij de opleiding.

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij