Langer duiken

Wil jij langer onder water blijven? Dan is duiken met verrijkte luchtmengsels en decogassen (nitrox advanced) wellicht iets voor jou! Op deze manier kun je nog langer genieten van het mooie onderwaterleven.

lees verder onder de fotoFoto: Rob AarsenFoto: Rob Aarsen

Wat ga ik leren?

Je leert je duiken plannen met EAD, UPTD, OCA en je gaat aan de slag met de configuratie van je duikuitrusting. Ook leer je een aantal vaardigheden die je tijdens een duik nodig hebt, zo kun je na deze specialisatie bijvoorbeeld zelf je kranen dichtdraaien en veilig je duikt te beëindigen én leer je hoe je jouw extra fles met decogas onder water op je lichaam kunt verplaatsen. Ook ga je oefenen met het wisselen van je ene ademgas naar je andere ademgas en kun je na deze specialisatie jouw decompressieduik plannen met de duiktabel en GAP software. Ten slotte leer je ook hoe je je apparatuur (die met hogere percentages zuurstof in aanraking komt) schoon houdt.

Cursusprogramma

Deze specialisatie bestaat uit een aantal sessies waarin de theorie wordt behandeld, een zwembadduik en vier buitenwaterduiken.

  • Om deze specialisatie te volgen:
  • Heb je minimaal je 3*-duikbrevet (of Divemaster met ervaring in Nederlands getijdenwater)
  • Duik je al met nitrox
  • Heb je de specialisatie decompressieduiken gevolgd

Het boek dat bij deze specialisatie hoort is niet alleen handig tijdens je opleiding, het is ook een fijn naslagwerk. Het opleidingsboek 'Nitrox Gevorderd' krijg je bij de opleiding.

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij