Duikbrevet halen: leren duiken in Nederland

Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen. DUTS is een van de 300 duikclubs die zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwaterwatersport Bond (NOB). We verzorgen een heel scala aan opleidingen waar het 1*- duikbrevet (Open Water Diver) er een van is.

Lees verder onder de foto

Foto: Rob AarsenFoto: Rob Aarsen

Duiken voor beginners

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je Open Water Diver = 1*-duikbrevet. Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter. Normaal kun je deze opleiding gemakkelijk binnen een jaar afronden.

Wil je precies weten hoe dat zit? Neem dan even  Contact  met ons op! Of kijk even hier:  Uitleg en actuele prijzen

Om deze duikcursus te volgen:

  • Ben je minimaal 14 jaar - (Ben je 12 of 13 dan kun je een Junior 1* brevet behalen!)   Junior 1*-Duiker
  • Ben je lid van een NOB duikclub

Voordat jouw duikinstructeur je brevet kan aanvragen, heb je minimaal 7 oefenduiken in het buitenwater gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Overal ter wereld duiken!

Waar je ook ter wereld je wilt gaan duiken, jouw duikbrevet is geldig. De internationale benaming voor het NOB 1*-brevet is Open Water Diver, handig als je ook in het buitenland wilt gaan duiken!

Verder leren?

Na het behalen van je Open Water duikbrevet (1*) kun je je verder verdiepen in de duiksport door het volgen van de Advanced Open Water opleiding Advanced (2*) of een van de volgende specialisaties.

Droogpakduiken

Droogpakduiken

Duik je in een natpak maar zou je het leuk vinden om in de winter ook in Nederland te duiken? Leer dan duiken in een droogpak, geeft meer comfort dan een natpak.

Meer Lezen

Onderwaterfotografie

Onderwaterfotografie

Vind je het leuk om te fotograferen en zou je dit ook graag onderwater tijdens het duiken willen doen? In deze cursus leer je de basis van onderwater fotograferen.

Meer Lezen

Onderwaterbiologie

Onderwaterbiologie

Verbaas jij je onder water ook zo wat je allemaal tegenkomt? Wil je graag meer weten over wát je nu precies ziet?

Meer Lezen

Nitrox Basis

Nitrox Basis

Op veel duiklocaties zou je soms wat langer onderwater willen blijven: er zijn  bijzondere vissen te zien, er ligt een groot wrak dat je wil verkennen of je wil langer genieten van het ‘onderwater zijn’!

Meer Lezen

Onderwateroriëntatie

Onderwateroriëntatie

Weten waar je bent, dat is wel zo veilig. De specialisatie onderwateroriëntatie zal aan de hand van verschillende methodes duidelijk maken hoe jij je onderwater kunt oriënteren.

Meer Lezen

Introductie Onderwater Archeologie

Introductie Onderwater Archeologie

Archeologische vondsten spreken tot de verbeelding, vooral als het om vondsten onder water gaat. Vaak worden er ook archeologische vondsten door amateurarcheologen gedaan.

Meer Lezen

Inloggen

Inloggen bij DUTS

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij